CONTRA-INDICATIES en het gebruik van magische truffels

Een contra -indicatie wil zeggen dat er bij ondergenoemde situaties geen deelname kan plaatsvinden aan een psilocybine sessie.
Bepaalde lichamelijke of geestelijke aandoeningen nemen namelijk een te groot risico met zich mee. Hoe graag ik ook wil helpen, veiligheid staat voorop.

 
Medicatie
Medicijnen als antidepressiva, antibiotica, kalmeringsmiddelen, bètablokkers, bloeddrukverlagers, vaat vernauwers/verwijderaars en een aantal soorten pijnstillers leveren een contra-indicatie op. Bij twijfel vraag ik je altijd eerst contact op te nemen met jouw (huis)arts. Komt die er niet uit, neem dan alvorens eerst contact met mij op voordat je deelneemt.

Ook bij het gebruik van neusspray en niet-steroïde ontstekingsremmers (ibuprofen, naproxen, diclofenac) of histamine, kan niet worden deelgenomen mits je hier niet op tijd mee kunt of mag stoppen.

 
Geestelijke aandoeningen
Borderline, schizofrenie, (aanleg voor) psychose en epilepsie zijn contra-indicaties. Wie onder behandeling van een psycholoog of psychiater staat, dient eerst contact met mij op te nemen.

 

Lichamelijke aandoeningen
Hartklachten, hoge bloeddruk en epilepsie zijn contra-indicaties voor deelname.

 

Zwangerschap & borstvoeding
Bij zwangerschap en het geven van borstvoeding is deelname nog niet mogelijk vanwege de contra-indicaties.

 

Verslaving
Het hebben van een verslaving aan alcohol en/of drugs kan een contra-indicatie zijn om deel te nemen aan een ceremonie. Uiteraard is iedereen welkom en wil ik iedereen helpen, maar een deelnemer dient minimaal 4 weken clean/nuchter te zijn van alcohol en drugs om veiligheid te waarborgen.