Krachtige ondersteuning van moeder natuur

Sclerotia ook wel  "magische truffels" genoemd is een bijzonder sacrament met een lange geschiedenis als het om holistische genezing gaat. De genezende kracht werd wereldwijd al eeuwenlang door sjamanen als heilig medicijn gebruikt voor fysieke heling en spirituele groei. De afgelopen tientallen jaren hebben psychedelische plantmedicijnen en paddenstoelen wereldwijd veel bekendheid en belangstelling gekregen. Deze worden nu niet alleen door sjamanen, maar ook steeds vaker in therapeutische zettingen ingezet.

Sclerotia/Magische truffels/Magic Truffles

Je hebt de eetbare truffels die we kennen vanuit de keuken en de Magic truffels (Sclerotia) die een psychedelische werking hebben.
Voor alle duidelijkheid werk ik in mijn praktijk met de psilocybine houdende magische truffels.

Magische truffels zijn eigenlijk geen truffels maar Sclerotia. Dit is een compacte massa van een verharde schimmel mycelium dat voedselreserves bevat. Zo kunnen de Sclerotia extreme omstandigheden overleven. De Magic Truffels zijn afkomstig van het Psilocybe paddenstoel mycelium. Door bepaalde omgevingscondities resulteren deze niet in paddenstoelen maar in ondergrondse vorming van Sclerotia.

 

 

 

De Sclerotia die in mijn praktijk gebruikt worden, komen van Nederlandse bodem en zijn voor 100% legaal in Nederland.  Er is veel onderzoek gedaan naar psilocybine die in Sclerotia zit. Onderzoek heeft aangetoond dat de werkzame stoffen, Psilocybine en Psilocine, de groei van nieuwe vertakkingen en verbindingen tussen hersencellen stimuleert. Deze kunnen helpen bij het aanpakken van aandoeningen zoals depressie, trauma en verslaving. De combinatie van magische truffels + deskundige begeleiding en een veilige setting kan je helpen, om diep je proces aan te gaan.

 

 

 

Psilocybine is gerelateerd aan dimethyltryptamine

Psilocybine wordt in ons lichaam omgezet in Psilocine die gerelateerd is aan DMT (dimethyltryptamine). DMT is een  sterke visionaire psychedelica, die in de natuur overvloedig voorkomt (in planten, dieren, bomen en in mensen. De stof wordt makkelijk door het lichaam afgebroken en zonder toxische stoffen achter te laten.

 

 

 

De werking van Sclerotia

De psilocybine die in Sclerotia zit, heeft het vermogen om je de werkelijkheid te laten zien van het menselijke bestaan. Het kan je in contact brengen met je ware zelf. Het brengt je meer in contact met de natuur en je kunt een sterke verbondenheid voelen met ‘het grotere geheel.’ 

De diepe inzichten die je op zielsniveau kunt ervaren, zorgen vaak voor een blijvende verandering waardoor je jouw kijk op de wereld op een andere manier kunt gaan ervaren. Net als bij andere medicijnplanten, kan een innerlijke reis met Sclerotia soms overweldigend zijn. Mijn (ervaring) deskundige aanwezigheid zal je daarbij ondersteunen waar het nodig mocht zijn. 

 

 

 

Meer dan alleen therapie

Omdat enthogene sacramenten (zoals Sclerotia) bekend staan om van binnenuit (de kern) naar buiten te werken - wat ten opzichte van de meeste therapieën vaak het tegenovergestelde is - gaat een ervaring met Sclerotia vaak dieper dan de meeste therapievormen. Als je bereid bent om diep in jezelf af te reizen naar je onderbewustzijn, om daar je probleem bij de kern aan te pakken, dan kun je met behulp van deze methode in korte tijd fundamentele veranderingen bewerkstelligen. Naast het verhelpen van je klachten, ontwikkel je vaak ook een andere visie op jezelf en op je omgeving. Als gevolg daarvan kan je anders in het leven gaan staan. Je problemen en negatieve gedachtegangen kunnen daardoor sterk afnemen en soms zelfs helemaal verdwijnen.

De behoefte hebben aan een diepgaande ervaring met de potentie tot transformatie, een open geest en het vermogen om langdurig met je aandacht naar jouw innerlijke wereld te gaan, zijn daarbij belangrijke factoren.