FAQ

Zijn magische truffels legaal?
Magische truffels vallen niet onder de Opiumwet en zijn in Nederland voor 100% legaal.Zijn magische truffels veilig?

Uit een risico analyse van het RIVM blijkt dat psilocybine uit magische truffels, geen risico's voor de volksgezondheid vormen. Klik op de link voor meer informatie over de risico analyse van het rivm: https://www.rivm.nl/bibliotheek/digitaaldepot/CAM_paddos_risicoschattingsrapport.pdf

 

 

Kan iedereen meedoen aan een psilocybine therapie sessie?

Nee, bij een aantal lichamelijke en/of geestelijke aandoeningen en/of het gebruik van medicatie, kunnen er contra-indicaties zijn waardoor er niet kan worden deelgenomen. Daarnaast is de minimale leeftijd om te kunnen deelnemen 21 jaar. Houd er rekening mee dat er voor deelname eerst een telefonisch intakegesprek kan plaats vinden. 

 

 

Hoe lang moet ik stoppen met mijn antidepressiva?

Dat is afhankelijk van de soort antidepressiva, alle soorten antidepressiva zijn er op gericht het evenwicht van serotonine en noradrenaline in de hersenen te herstellen. Afhankelijk van het  soort antidepressivum is het belangrijk om minstens vier weken van tevoren helemaal gestopt te zijn met de medicatie, hou hierbij rekening met een verstandig afbouwschema en doe dit altijd in overleg met de behandelaar die de medicatie heeft voorgeschreven.

 

 

Hoe lang moet ik stoppen met het gebruiken van alcohol en drugs?

Alcohol, drugs en het gebruik van magische truffels gaan niet samen en een combinatie moet ten allen tijden worden voorkomen. Je dient minimaal 14 dagen voorafgaande aan een psilocybine therapie sessie geen alcohol, heroïne, GHB, cocaïne, amfetaminen, fenethylaminen (homologen van amfetaminen), MDMA (ecstasy), ketamine, MDA of derivaten daarvan en DXM (dextromethorfan) te gebruiken.

Voor plantaardige vormen zoals Mescaline (peyote en san pedro), barbituraten, Ayahuasca, LSA (morning glory, baby hawaiian woodrose zaadjes), marijuana, salvia divanorum en andere psychoactieve stoffen geldt een periode van minimaal 7 dagen.

 

 

Is er voor- en nazorg?

De voorzorg bestaat uit het invullen van een intakeformulier en soms ook een persoonlijk gesprek voorafgaande aan een psilocybine therapie sessie. Tijdens zo'n gesprek kan ik je bijvoorbeeld rustig uitleggen wat je kan verwachten om een duidelijke afweging te maken.

Psilocybine therapie brengt vaak een heilzaam proces teweeg. Mocht je eventueel na een sessie met vraagstukken zitten waar je geen raad mee weet. Inzake met dat wat er is los gekomen, kan er altijd extra ondersteuning aangeboden worden d.m.v. een nazorg traject.

 

 

Ben ik instaat om zelf auto te rijden na een sessie?

Een sessie begint om 09.00 uur en eindigt meestal rond 18.00 uur. De innerlijke reis zelf die je met magische truffels maakt, duurt gemiddeld 5 uur.  Nadat je uit je innerlijke reis bent, is er ruim voldoende tijd om je ervaringen te delen en te eten. Je hebt dan ook ruim voldoende de tijd om weer volledig nuchter en veilig naar huis te rijden. 

 

Wat moet ik allemaal meenemen naar een psilocybine therapie sessie?

Draag lekker zittende kleding waar jij je prettig in voelt incl. warme sokken . Wat ik ook kan aanraden is het meenemen van een voorwerp of foto die van betekenis is voor jou.