Reiki behandelingen Apeldoorn

Reiki is een energetische healing methode die ik kan inzetten om extra diepe ontspanning te bevorderen en angst te verlichten door zachte handopleggingen. Het herstelt de harmonie tussen lichaam en geest.

Mikao Usui ontwikkelde reiki in het begin van de 20ste eeuw en ontleent de term aan de Japanse woorden rei, wat 'universeel' betekent, en ki, wat verwijst naar de vitale levensenergie die door alle levende wezens stroomt. 

Reiki als innerlijke bewustzijn reis

Ondanks dat reiki over de hele wereld wordt gebruikt, (zelfs in sommige ziekenhuizen en hospices, heerst er soms nog onwetendheid over 'reiki',

Laten we vooropstellen dat reiki absoluut geen medische behandeling kan vervangen. Het is een healing methode die de bron van onze menselijke energie opent naar onze eigen intuïtie, Veel mensen ervaren in mijn praktijk een buitengewoon diepe ontspanning tijdens een reiki sessie. 

De diepe ontspanning waar eerst nog onrust zat, brengt vaak inzichten naar boven waar je verder mee kunt. Inzichten die nieuwe wegen ontvouwen om je innerlijke zelf meer te gaan ontdekken. De reiki sessies die ik geef, worden daarom ook wel "innerlijke bewustzijnsreizen" genoemd.

Reiki healing Apeldoorn

De effecten van reiki

Reiki bevordert ontspanning omdat het angst en stress vermindert. Ook na medische behandelingen zoals: chemotherapie, bestraling, chirurgie en nierdialyse kan reiki als ondersteuning verlichting bieden van eventuele bijkomende symptomen.

Een reikibehandeling roept ook veelal gevoelens op van vrede, zelfliefde en veiligheid.

Daarnaast kan Reiki het gevoel van welzijn verbeteren bij mensen met ongeneselijke ziekten.

Reiki behandeling Apeldoorn

Hoe werkt reiki?

Als Reiki beoefenaar fungeer ik als een kanaal tussen jou en de bron van de universele levensenergie. Die energie stroomt via mijn handen door jou heen. Daarbij bepaal jij zelf (onbewust) hoeveel energiestroom er via mijn handen ontvangen mag worden. Dit biedt de perfecte balans om aan een ieder zijn of haar eigen behoeften te voldoen.    

Als je voor de eerste keer bij mij komt, hebben we altijd eerst een intake gesprek. Vervolgens kun je lekker gaan liggen op een comfortabele Futon (Japans katoenen matras) met je kleding aan. Door de afstemming met jou, voel ik precies aan waar ik jou de ondersteuning mag geven.

Ik ben een zuiver open kanaal van deze helende energie om jou te helpen ontladen van spanningen of juist te laden met energie waar dat nodig mag zijn. Naast de handopleggingen zet ik soms drukpunten in om dit proces te ondersteunen. Door alle jaren heen, is hierin mijn eigen vorm ontstaan.

Reiki behandeling Apeldoorn

Na een reiki behandeling

Een reiki behandeling is ontspannend voor lichaam en geest en bevordert tegelijk heling op vele facetten. Het reikt je aan wat je op dat moment nodig hebt. Ik ben hierbij een kanaal/doorgeefluik voor het ontvangen van energie in de vorm van informatie, die wordt omgezet in een ervaring die voor iedereen anders is. Je kunt een fijne ontspanning ervaren terwijl er gelijktijdig een aanzet wordt gegeven om eventuele blokkades op te heffen. Wat dat betreft blijft het verbazingwekkend hoe doeltreffend en uniek reiki voor iedereen weer anders werkt. 

Je kunt de energie ervaren in de vorm van sensaties zoals warmte, tintelingen of pulsen waar ik mijn handen plaats. Soms voelen mensen sensaties door het hele lichaam, terwijl andere mensen soms helemaal geen verandering waarnemen omdat zij tijdens het proces in slaapvallen. 

Wellicht dat je nu nieuwsgierig bent geworden wat een reiki ervaring bij jou teweeg kan gaan brengen. Weet dan dat je meer dan welkom bent.