Wat is Bio-energetica

Bio energetica is een verzamelnaam van meerdere lichaamsgerichte therapieën, ontwikkeld door Alexander Lowen, die erop gericht zijn om blokkades van spanning die zich in het lichaam vastgezet hebben, los te laten en een goede doorstroming van energie te bevorderen.

Door middel van oefeningen met ademhalingstechnieken, het trillen of losschudden van het lichaam, drukpuntmassage, lichaamshouding, expressie, stembevrijding, uitrekken en spontane bewegingen wordt de connectie tussen lichaam en geest hierdoor weer hersteld.

De mogelijke redenen voor een Bio-energetica sessie:

Wanneer je langdurig last van stress hebt, ligt de oorzaak vaak in het niet meer kunnen of durven uiten van je gevoelens en je emoties. Je bent dan voornamelijk bezig om je best te doen hoe je zou moeten reageren op je omgeving, in plaats van het leven te ervaren in jezelf. Hiermee leef je constant in een strijd tussen voelen en denken. Vaak komt dit voort uit aangeleerde gedragspatronen en/of oude overlevingsmechanismen die als grondslag door onverwerkte (jeugd)trauma's zijn ontstaan. 


Door je gevoelens te onderdrukken, bouw je uiteindelijk chronische stress op in je lichaam in de vorm van spanning. Dit vermindert niet alleen je vitaliteit en levenslust, maar vormt uiteindelijk een groot risico voor veel klachten en ziekten. 

Lichaamswerk, lichaam werk, praktijk Gerardus Apeldoorn, Gerrad Poorte

Hoe werkt Bio-energetica?

In een bio-energeticasessie gaan we samen op zoek naar energetische en emotionele blokkades in je lichaam om deze te bevrijden. Vaak zijn deze blokkades al in de kindertijd ontstaan en blijven ze jarenlang bij ons. Dat gebeurt onbewust, bijvoorbeeld door je adem in te houden of door hoog en oppervlakkig te ademen. Door middel van verschillende bio-energetica-oefeningen begeleid ik je door deze geblokkeerde delen heen en bied ik je de veiligheid, aanmoediging en ondersteuning om de pijn en opgeslagen spanning te bevrijden.


De methode van bio-energetica die ik toepas, bestaan uit 6 fases:

  • 1. Veiligheid: Er wordt een veilige setting gecreëerd om samen op onderzoek te gaan.
  • 2. Tijdslijn, voice dialogue & innerlijke kindwerk: Hiermee verkennen we de thematiek en zoomen we in op de verschillende persoonlijkheidsdelen die met de blokkades verbonden zijn.
  • 3. Ademwerk: Door verschillende soorten ademtechnieken komt de opgeslagen spanning naar de oppervlakte.
  • 4. Emotie,- en stembevrijding: Als de opgeslagen spanning is gevonden, begint de emotie bevrijding. Veelal uit zich dit in het ontladen en doorvoelen van onderdrukte emoties (boosheid, angst, verdriet, maar ook lachen en gevoelens van euforie). 
  • 5. Expressive rocking: Fysieke restspanningen worden met een wieg/schud techniek bevrijd, wat een nieuw niveau van welzijn oplevert omdat de levensenergie weer vrij gaat stromen.
  • 6. Relaxatie: De bio-energetica sessie wordt altijd met een Shiatsu behandeling en een rustgevende ademhalingsoefening afgerond.

 

Wat zijn de voordelen?

Voordelen van bio-energetica zijn: meer energie, vrijer en vollediger jezelf kunnen en durven zijn, jezelf ontdoen van energetische en emotionele blokkaden en nieuwe kanten van jezelf leren kennen, beter aanvoelen om op tijd je grenzen te bewaken en meer in verbinding komen tussen je lichaam en geest.

Je wordt dan als het ware steeds bewuster van jezelf, je eigen potentie en je kwetsbare en krachtige kanten.

 

 

Bio-energetica

€ 285,- incl. BTW

1-op-1  Bio-energetica sessie.

In een bio-energeticasessie gaan we samen op zoek naar energetische en emotionele blokkades in je lichaam om deze te bevrijden.

Een sessie duurt ongeveer 2,5 tot 3uur.