Shiatsu therapie bij chronische hoofdpijn in Apeldoorn

Gepubliceerd op 10 december 2021 om 23:26

Worstel je met chronische hoofdpijn?

 

Dan is de kans groot dat ik je kan helpen, maar ik begrijp ook dat je eerst kennis wilt maken om te kijken of de therapie shiatsu, voor jou chronische hoofdpijn geschikt is.

 

Mijn naam is Gerard Poorte (Shiatsu therapeut en Holistisch coach).

Vanuit mijn Shiatsu praktijk in Apeldoorn, help ik mensen met uiteenlopende hoofdpijnklachten.
In het bijzonder wanneer deze gerelateerd zijn aan trauma of chronische stress.

Shiatsu therapie bij chronische hoofdpijn in Apeldoorn

Holistisch onderzoek chronische hoofdpijn

Om ook jou misschien te kunnen helpen, heb ik een onderzoek ontwikkeld die ik graag met je wil delen. Dit onderzoek met een duur van 1,5 uur tot 2 uur bestaat uit:

- Jouw hulpvraag en het achterliggende verhaal
- Tong,- buik,- en pols diagnose
- Houding,- Ademhaling,- en bewegingsanalyse
- Shiatsu behandeling 


Zo kan ik onderzoeken wat de oorzaak van jouw chronische hoofdpijn is en of Shiatsu therapie/Holistische coaching daarbij geschikt is, om een eventueel behandeltraject voort te zetten.

Shiatsu therapie bij chronische hoofdpijn in Apeldoorn

Waarom Shiatsu therapie?

De westerse medische wetenschap heeft met name in de laatste honderd jaar een geweldige ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van acute aandoeningen zoals het uitvoeren van complexe medische ingrepen etc. Maar ondanks alle vooruitgang is er nog maar weinig bekend over de complexe wisselwerking tussen de psychische en lichamelijke processen en de symptomen (signalen) zoals chronische hoofdpijn die daarbij horen.

 

Shiatsu is een lichaamstherapie die haar oorsprong in de Oosterse geneeskunst vindt.

Deze heeft daarentegen een duidelijk holistisch uitgangspunt, waarbij de mens als eenheid wordt gezien. Vanuit mijn kennis ontstaat chronische hoofdpijn vaak vanuit een overprikkeling in het autonome zenuwstelsel en de bijbehorende verstoring van stresshormonen. En laat nu juist deze oorzaak in onze huidige (veeleisende) samenleving, vaak over het hoofd worden gezien.

Shiatsu is een geneeswijze die nu ook hier in Nederland snel populariteit aan het winnen is. Dit is het gevolg van onze bewustwording naar het belang van goede gezondheid.
In plaats van altijd eerst naar medicatie te grijpen, zoeken steeds meer mensen naar minder drastische oplossingen. Daardoor wordt de overstap naar een holistische geneeswijzen zoals shiatsu steeds meer aantrekkelijk.

 

De werking van Shiatsu

Shiatsu werkt diep door in het spierweefsel en het zenuwstelsel. Het vergroot je veerkracht en weerstand, geeft je flexibiliteit en zorgt ervoor dat chronische hoofdpijn tot in de kern wordt aangepakt. Deze veilige en effectieve therapievorm wordt uit traditie op een futon (comfortabele mat) op de grond gegeven, waarbij ik over het algemeen over loszittende dunne kleding werk.

Holistisch onderzoek

Voorkom dat je onnodig lang met chronische hoofdpijn blijft doorlopen. 

Vul je naam en telefoonnummer in dan wordt je z.s.m. terug gebeld om een afspraak te plannen.

Gerard werkt als Shiatsu therapeut en Holistisch coach. Vanuit zijn praktijk in Apeldoorn begeleidt hij mensen in hun zoektocht naar een vitaal en betekenisvol leven. Een leven met meer flow, helderheid en gezondheid zodat zij weer mogen schijnen vanuit (zelf)liefde en authenticiteit.