Wat is een Holistische ademreis?

Een Holistische ademreis is erop gericht om blokkades van spanning die zich in het lichaam vastgezet hebben, los te laten en een goede doorstroming van energie te bevorderen.

Door middel van oefeningen met ademhalingstechnieken, het trillen of losschudden van het lichaam, drukpuntmassage, stembevrijding, strekoefeningen en spontane bewegingen kan de connectie tussen lichaam en geest hierdoor weer hersteld worden.

De mogelijke redenen voor een Holistische ademreis:

Wanneer je langdurig last van stress hebt, ligt de oorzaak vaak in het niet meer kunnen of durven uiten van je gevoelens en je emoties. Je bent dan voornamelijk bezig om je best te doen hoe je zou moeten reageren op je omgeving, in plaats van het leven te ervaren in jezelf. Hiermee leef je constant in een strijd tussen voelen en denken. Vaak komt dit voort uit aangeleerde gedragspatronen en/of oude overlevingsmechanismen die in het verleden zijn ontstaan en nu niet meer dienen in het huidige leven.


Door je gevoelens te onderdrukken, bouw je uiteindelijk chronische stress op in je lichaam in de vorm van spanning. Dit vermindert niet alleen je vitaliteit en levenslust, maar vormt uiteindelijk een groot risico voor veel klachten en ziekten. 

Lichaamswerk, Adem therapie, Shiatsu massage, Apeldoorn, Gerard Poorte

Hoe werkt een Holistische ademreis?

In een Holistische ademreis gaan we samen op zoek naar energetische en emotionele blokkades in je lichaam om deze te bevrijden. Vaak zijn deze blokkades al in de kindertijd ontstaan en blijven ze jarenlang bij ons. Dat gebeurt onbewust, bijvoorbeeld door je adem in te houden of door hoog en oppervlakkig te ademen. In een Holistische ademreis begeleid ik je door deze geblokkeerde delen heen en bied ik je de veiligheid, aanmoediging en ondersteuning om de pijn en opgeslagen spanning te bevrijden.


De methode die ik in een Holistische ademreis toepas, bestaan uit 6 fases:

  • 1. Veiligheid: Er wordt een veilige setting gecreëerd om samen op onderzoek te gaan.
  • 2. Tijdslijn, voice dialogue & innerlijke kindwerk: Hiermee verkennen we de thematiek en zoomen we in op de verschillende persoonlijkheidsdelen die met de blokkades verbonden zijn.
  • 3. Ademwerk: Door verschillende soorten ademtechnieken komt de opgeslagen spanning naar de oppervlakte.
  • 4. Emotie,- en stembevrijding: Als de opgeslagen spanning is gevonden, begint de emotie bevrijding. Veelal uit zich dit in het ontladen en doorvoelen van onderdrukte emoties (boosheid, angst, verdriet, maar ook lachen en gevoelens van euforie). 
  • 5. Expressive rocking: Fysieke restspanningen worden met een wieg/schud techniek bevrijd, wat een nieuw niveau van welzijn oplevert omdat de levensenergie weer vrij gaat stromen.
  • 6. Relaxatie: Een Holistische ademreis wordt altijd met een Shiatsu massage afgerond.

 

Wat zijn de voordelen?

Voordelen van een Holistische ademreis zijn: meer energie, vrijer en vollediger jezelf kunnen en durven zijn, jezelf ontdoen van energetische en emotionele blokkaden en nieuwe kanten van jezelf leren kennen, beter aanvoelen om op tijd je grenzen te bewaken en meer in verbinding komen tussen je lichaam en geest.

Je wordt dan als het ware steeds bewuster van jezelf, je eigen potentie en je kwetsbare en krachtige kanten.

 

 

Holistische ademreis

€ 285,- incl. BTW

1-op-1  Holistische ademreis

In een Holistische ademreis sessie gaan we samen op zoek naar energetische en emotionele blokkades in je lichaam om deze te bevrijden.

Een sessie duurt ongeveer 2,5 tot 3uur.

 

 

Ben je er toe bereid om samen naar de kern te gaan voor een optimaal herstel van jouw welzijn op verschillende niveaus?