Wat zijn magische truffels eigenlijk?

Sclerotia ook wel  "magische truffels" genoemd is een bijzonder sacrament met een lange geschiedenis als het om holistische genezing gaat. De genezende kracht werd wereldwijd al eeuwenlang door sjamanen als heilig medicijn gebruikt voor fysieke heling en spirituele groei. De afgelopen tientallen jaren hebben psychedelische plantmedicijnen en paddenstoelen wereldwijd veel bekendheid en belangstelling gekregen. Deze worden nu niet alleen door sjamanen, maar ook steeds vaker in therapeutische zettingen ingezet. Wil je meer over magische truffels weten? Klik dan op deze link.Zijn magische truffels legaal?
Magische truffels vallen niet onder de Opiumwet en zijn in Nederland voor 100% legaal.Zijn magische truffels veilig?

Uit een risico analyse van het RIVM blijkt dat psilocybine uit magische truffels, geen risico's voor de volksgezondheid vormen. Klik op de link voor meer informatie over de risico analyse van het rivm: https://www.rivm.nl/bibliotheek/digitaaldepot/CAM_paddos_risicoschattingsrapport.pdf

 

 

Kan iedereen meedoen aan een truffelceremonie?

Nee, bij een aantal lichamelijke en/of geestelijke aandoeningen en/of het gebruik van medicatie, kunnen er contra-indicaties zijn waardoor er niet kan worden deelgenomen. Daarnaast is de minimale leeftijd om te kunnen deelnemen 21 jaar.

 

 

Voor wie is een truffelceremonie geschikt?

Een truffelceremonie blijkt vooral effectief te zijn voor mensen die al de nodige persoonlijke ontwikkeling hebben doorgemaakt. Mensen die er bereid en aan toe zijn om zowel hun eigen licht- als schaduwkanten onder ogen te zien. 

Daarbij is het geen noodzaak maar het kan van toegevoegde waarde zijn als je al enige ervaring hebt met bijvoorbeeld lichaamswerk, regressie- en hypnotherapie, EMDR, meditatie, mindfulness, yoga of andere technieken waarbij de aandacht langdurig op innerlijke processen wordt gericht.

Een truffelceremonie is geschikt voor iedereen vanaf 21 jaar. Ben je benieuwd of een truffelceremonie iets voor jou kan betekenen? Kijk dan eens of je jezelf herkent in een van onderstaande thema's via deze link

 

Hoe lang moet ik stoppen met mijn antidepressiva?

Dat is afhankelijk van de soort antidepressiva, alle soorten antidepressiva zijn er op gericht het evenwicht van serotonine en noradrenaline in de hersenen te herstellen. Afhankelijk van het  soort antidepressivum is het belangrijk om minstens vier weken van tevoren helemaal gestopt te zijn met de medicatie, hou hierbij rekening met een verstandig afbouwschema en doe dit altijd in overleg met de behandelaar die de medicatie heeft voorgeschreven.

 

 

Hoe lang moet ik stoppen met het gebruiken van alcohol en drugs?

Alcohol, drugs en het gebruik van magische truffels gaan niet samen en een combinatie moet ten allen tijden worden voorkomen. Je dient minimaal 14 dagen voorafgaande aan een psilocybine therapie sessie geen alcohol, heroïne, GHB, cocaïne, amfetaminen, fenethylaminen (homologen van amfetaminen), MDMA (ecstasy), ketamine, MDA of derivaten daarvan en DXM (dextromethorfan) te gebruiken.

Voor plantaardige vormen zoals Mescaline (peyote en san pedro), barbituraten, Ayahuasca, LSA (morning glory, baby hawaiian woodrose zaadjes), marihuana, salvia divanorum en andere psychoactieve stoffen geldt een periode van minimaal 7 dagen.

 

 

Wat is de methode die tijdens een truffelceremonie wordt toegepast?

Bij de methode die Gerard toepast, ligt de nadruk vooral op het kunnen focussen van lichamelijke sensaties (expressie en het doorvoelen van alles wat zich aandient), gecombineerd met technieken uit zowel het sjamanisme als uit lichaamswerk. Indien de situatie zich er voor uitnodigt, werkt hij soms ook met sound healing instrumenten en aroma therapie uit etherische oliën. 

 

 

Wat zijn de effecten na een truffelceremonie?

Als je bereid bent om diep in jezelf af te reizen naar je onderbewustzijn, om daar je probleem bij de kern aan te pakken, dan kun je met behulp van deze therapie in korte tijd fundamentele veranderingen bewerkstelligen. Naast het verhelpen van je klachten, ontwikkel je vaak ook een andere visie op jezelf en op je omgeving. Als gevolg daarvan kan je anders in het leven gaan staan. Je problemen en negatieve gedachtegangen kunnen daardoor sterk afnemen en soms zelfs helemaal verdwijnen.

 

 

Is er voor- en nazorg?

De voorzorg bestaat uit een kosteloos online intake gesprek voorafgaande aan een psilocybine sessie. Tijdens zo'n gesprek kan ik je bijvoorbeeld rustig uitleggen wat je kan verwachten om een duidelijke afweging te maken.

Een truffelceremonie brengt vaak een heilzaam proces teweeg. Mocht je eventueel na een sessie met vraagstukken zitten waar je geen raad mee weet. Inzake met dat wat er is los gekomen, kan er altijd extra ondersteuning aangeboden worden d.m.v. een microdosing coach traject.

 

 

Ben ik instaat om zelf auto te rijden na een truffelceremonie?

Een truffelceremonie begint om 10.00 uur en eindigt meestal rond 18.00 uur. De innerlijke reis zelf die je met magische truffels maakt, duurt gemiddeld 5 uur.  Nadat je uit je innerlijke reis bent, is er ruim voldoende tijd om je ervaringen te delen en te eten. Je hebt dan ook ruim voldoende de tijd om weer volledig te landen om nuchter en veilig naar huis te rijden. 

 

 

Wat heb ik allemaal nodig voor een  truffelceremonie?

Draag lekker zittende kleding waar jij je prettig in voelt incl. warme sokken . Wat ik ook kan aanraden is het meenemen van een voorwerp of foto die van betekenis is voor jou.