Waarom lichaamswerk?


Wanneer je langdurig last van stress hebt, ligt de oorzaak vaak in het niet meer kunnen of durven uiten van je gevoelens en je emoties. Je bent dan voornamelijk bezig om je best te doen hoe je zou moeten reageren op je omgeving, in plaats van het leven te ervaren in jezelf. Hiermee leef je constant in een strijd tussen voelen en denken.


Door je gevoelens te onderdrukken, bouw je uiteindelijk chronische stress op in je lichaam in de vorm van spanning. Dit vermindert niet alleen je vitaliteit en levenslust, maar vormt uiteindelijk een groot risico voor veel klachten en ziekten. 


Als je dit herkent dan is de kans groot dat ik je kan helpen, maar ik begrijp ook dat je misschien eerst meer wilt weten wat voor methode van lichaamswerk ik hiervoor gebruik.

 

Lichaamswerk, lichaam werk, praktijk Gerardus Apeldoorn, Gerrad Poorte

Hoe werkt lichaamswerk?

In een sessie leer ik je zelf energetische en emotionele blokkaden in je lichaam te vinden en de pijn en opgeslagen emoties te bevrijden. Vaak zijn deze blokkades al in de kindertijd ontstaan en blijven ze jaren bij ons. Dat gebeurt onbewust, bijv. door je adem in te houden, of door hoog en oppervlakkig te ademen. Met lichaamswerk begeleid ik je naar deze geblokkeerde delen en biedt je de veiligheid, aanmoediging en support om de pijn en opgeslagen spanning te bevrijden.


De methode van lichaamswerk die ik hiervoor toepas bestaat uit 6 fases:

  • 1. Veiligheid: Er wordt een veilige setting gecreëerd waarin de cliënt kwetsbaar kan zijn om samen op onderzoek te gaan.
  • 2. Voice dialogue & innerlijke kindwerk: Hiermee verkennen we de thematiek, waarbij de cliënt in contact gaat komen met verschillende persoonlijkheidsdelen die indirect met een blokkade verbonden zijn.
  • 3. Ademwerk: Door Ademtechnieken zoals verbonden ademwerk of Holotropisch ademwerk, verandert de zuurstofhuishouding en komt de onderdrukte opgeslagen spanning naar de oppervlakte.
  • 4. Emotie bevrijding: Als de onderdrukte opgeslagen spanning is gevonden, begint de emotie bevrijding. Daarbij word er Shiatsu druk op verschillende zones van het lichaam uitgeoefend om dit proces te ondersteunen. Veelal uit zich dit in het ontladen en doorvoelen van onderdrukte emoties (boosheid, angst, verdriet, maar ook lachen en gevoelens van euforie). 
  • 5. Expressive rocking: Fysieke spanningen die vaak al tientallen jaren vast zitten worden met een wieg/schud techniek bevrijd, wat een nieuw niveau van welzijn oplevert omdat de levensenergie die onderdrukt werd weer vrij gaat stromen.
  • 6. Relaxatie: Een lichaamswerk sessie wordt altijd met een geleide meditatie, soundhealing en een rustgevende ademhalingsoefening afgerond om het autonome zenuwstelsel optimaal in ontspanning te brengen voordat de cliënt naar huis gaat. 

 

Wat zijn de voordelen?

Voordelen van lichaamswerkwerk zijn: meer energie, vrijer en vollediger jezelf kunnen en durven zijn, jezelf ontdoen van energetische en emotionele blokkaden en nieuwe kanten van jezelf leren kennen, beter aanvoelen om op tijd je grenzen te bewaken en meer in verbinding komen tussen je lichaam en geest.

Je wordt dan als het ware steeds bewuster van jezelf, je eigen potentie en je kwetsbare en krachtige kanten.

 

 

Ben je benieuwd wat deze unieke metode van lichaamswerk voor jou kan betekenen?