De grote tijger

De kaart is niet het gebied.Het is een uitspraak die vaak in NLP gebruikt wordt. Anders gezegd, als verschillende individuen een zelfde situatie meemaken, kan ieder individu daar een compleet andere ervaring bij hebben door zijn of haar eigen overtuigingssysteem.Voorbeeld: Ergens in de jungle loopt er een grote tijger een gebied binnen, waarbij ook drie andere dieren aanwezig zijn. Een olifant, een hert en een klein tijgertje.Vanuit de olifant zijn overtuiging is de grote tijger niets meer dan een uit de kluit gegroeide huispoes. Het hertje rent daarentegen zo snel mogelijk weg met de overtuiging om opgegeten te worden. Het kleine tijgertje is de welp van de grote tijger en ziet haar vanuit zijn overtuiging als moeder.Terwijl het hert weg rent, eet de olifant wat bladeren uit een boom en drinkt het kleine tijgertje heerlijke melk uit moeders tepel.3 compleet verschillende ervaringen op de zelfde plaats en het zelfde moment.Het mag wel logisch zijn dat deze 3 dieren vanuit hun perspectief een compleet andere ervaring hebben naar de grote tijger, maar hoe zit dat nu met mensen onderling? Houd jij rekening met de perceptie van een ander of is jouw waarheid de enige werkelijke realiteit die als "De waarheid" geldt?

Lees meer »

Herken op tijd de signalen van een naderende burn-out

Herken je dat het je soms allemaal even te veel wordt? Dat het je even niet meer lukt om alle ballen in de lucht te houden? Bijvoorbeeld door een deadline op je werk of door privé omstandigheden die niet zo lekker lopen. Wanneer je langdurig wordt blootgesteld aan een situatie die gepaard gaat met stress, kan dat voor overbelasting en uitputting zorgen. en zal je merken dat je veel energie verliest. Je herstelt niet meer zo gemakkelijk en na een nacht slapen sta je ’s ochtends niet meer zo uitgerust op. Is dit van korte duur dan is er vaak niets aan de hand. Zodra je weer in je normale ritme komt, even pas op de plaats maakt, herstel je weer en voel je je energie en vitaliteit terugkomen.

Lees meer »

Shiatsu therapie Apeldoorn. Behandeling slaapstoornissen.

  Dan is de kans groot dat ik je kan helpen, maar ik begrijp ook dat je eerst kennis wilt maken om te kijken of de therapie shiatsu die ik gebruik, voor jouw slaapstoornis geschikt is.   Mijn naam is Gerard Poorte (Shiatsu therapeut en Holistisch coach).Vanuit mijn Shiatsu praktijk in Apeldoorn, help ik mensen met uiteenlopende klachten.In het bijzonder wanneer deze gerelateerd zijn aan trauma of chronische stress.

Lees meer »